TOVERLANTAARN

Mediaproject door Femke Wubbels

Toverlantaarn maakt van jullie echte tovenaars. Je zult misschien wel denken…. een wàt? Een Toverlantaarn? Jazeker, een Toverlantaarn. Het wordt ook wel een Laterna Magica genoemd. Hiermee werden, nog voor de tijd van opa en oma, al films gemaakt. Maar dat kunnen jullie ook! Jullie kruipen vandaag in de huid van de tovenaars en laten de magie leven.

Aan de hand van een spannend verhaal gaan de kinderen een animatiefilm maken. Deze animatie wordt geprojecteerd op de muur door gebruik te maken van toverlantaarns. Met recycle materialen maken de kinderen kleine toverlantaarnfiguren die op sheets geplaatst worden. Bij de presentatie lopen alle sheets als een filmrol door twee of drie toverlantaarns waardoor er een verrassende animatiefilm ontstaat van ongeveer tien minuten.

Aan het begin van de week komt Femke Wubbels in de klas met een inspiratieles over de Toverlantaarn. De kinderen en de leerkracht krijgen informatie en een opdracht. In de tussenliggende dagen gaan de leerlingen op zoek naar kleine toverlantaarnfiguurtjes en maken/schrijven samen met de leerkracht een kort verhaal.
Aan het einde van de week komt Femke terug en maakt samen met de kinderen alle sheets voor de animatiefilm compleet. De afsluiting is natuurlijk de verrassende animatiefilm.

Doelgroep 1, 2 basisonderwijs
Periode Hele seizoen 2017-2018
Tijd Twee keer 60 minuten
Plaats In school