LandArt, SeaLevel en meer

Kunstkijklessen door diverse kunstenaars in combinatie met een expositie in De Verbeelding

Zeewolde is een heel bijzonder dorp, overal in het dorp staan kunstwerken. We hebben ook een prachtig landschapspark ‘de Wetering’ met daarin een van de beroemdste landschapskunstwerken van Europa; SEALEVEL van Richard Serra.

Wat is het eigenlijk voor kunstwerk, waar staan de andere Flevolandse Land-art werken? Wie heeft ze zo gemaakt en waarom staan ze er?

Met de leerlingen gaat een gastdocent op ontdekkingstocht bij dit landschapskunstwerk. In 3 lessen leren kinderen een kunstwerk begrijpen. Allereerst gaat de groep natuurlijk naar het kunstwerk toe. Leerlingen worden geprikkeld, nieuwsgierig gemaakt. Er is tijd om het kunstwerk te beleven, aan te raken, tegenaan te leunen en je hardop van alles af te vragen.

Ter plekke worden een aantal opdrachten uitgevoerd. In de vervolg opdracht in de klas werken de leerlingen verder aan LAND-ART in Flevoland. Wellicht ontwerpen ze een eigen Land-art-kunstwerk.

Doelgroep Voortgezet Onderwijs Onderbouw de Levant/ de Orient (in overleg op maat voor de doelgroep)
Periode Hele seizoen 2020-2021
Tijd In overleg
Info Interactief meedenken en meedoen van docent, kinderen en kunstenaar zorgen dat deze lessen op een eigen manier kunnen worden vorm gegeven.
Plaats In school, bij het kunstwerk en in paviljoen De Verbeelding.