‘Jij kleurt, dus jij mag kiezen!

Verbeelding&CO

Jij kleurt, dus jij mag kiezen!

Netwerkbijeenkomst CultuurCoƶrdinatoren Zeewolde

Woensdagmiddag 20 maart 2024

Alle scholen in Zeewolde hebben een CultuurCoƶrdinator (contactpersoon of ICC’er). Deze persoon is verantwoordelijk voor de inschrijving op het programma Verbeelding&CO. Ook wordt de mail en post van De Verbeelding goed in de gaten gehouden wat betreft cultuureducatieve activiteiten. Als spin in het web zorgt de CultuurCoƶrdinator ervoor dat collega’s op het juiste moment worden geĆÆnformeerd. Drie keer per jaar neemt de CultuurCoƶrdinator deel aan de klantbordgroep ‘Cultuur in Zeewolde’. In deze bijeenkomst krijgen tips en tops vanuit het onderwijs aandacht en doe de cultuurcoƶrdinator inspiratie op over actuele ontwikkelingen binnen de kunst- en cultuureducatie. Natuurlijk is, naast gezelligheid en ontmoeting, de uitwisseling en het sparren met elkaar over cultuuronderwijs op school, de verbindende factor.

Verslag Netwerkbijeenkomst 20 maart 2024Ā 

Dit jaar spraken we op 20 maart 2024 samen over: ‘Hoe is het met cultuur in Zeewolde?’ & ‘Wat is de rol van de cultuurcoƶrdinator van de toekomst?’ Ā 

Uit deze gesprekken kwamen de volgende conclusies.

De cultuurcoƶrdinatoren voeren hun taak allemaal op een eigen manier uit. Ondanks de verschillen zijn er een aantal overeenkomende competenties die bij iedereen terugkwamen.

De rol van de cultuurcoƶrdinator is:
– Contactpersoon van de school voor alle culturele en kunstzinnige activiteiten.
– Overzicht houden. Welke klas heeft welk aanbod gekozen en hoe zorgen we dat dit aanbod in een doorgaande lijn past? In sommige gevallen, het kiezen van aanbod voor alle klassen.
– Inspireren van collega’s en hiermee het draagvlak vergroten.

Ook kwamen er verschillende wensen naar voren.
– Meer netwerken met collega’s (van andere scholen).
– Meer momenten voor zowel de cultuurcoƶrdinatoren als andere leerkrachten van inspiratie, uitjes of workshops.
– 1 plek waar alle informatie makkelijk te vinden is. Een culturele database met relevante informatie voor de cultuurcoƶrdinatoren van Zeewolde
(bv. Wat is er allemaal mogelijk in de provincie?)
– Cultuuraanbod passend bij het moment of een thema.
– Nieuwe technieken in het cultuuraanbod (digitale kunst).