SEA-LEVEL IN PERSPECTIEF

Multidisciplinair project door verschillende kunstenaars

In Zeewolde ligt midden in het Weteringpark een van de bekendste Land-Art kunstwerken van Flevoland genaamd: Sea Level. Vanuit paviljoen De Verbeelding gaan we dit kunstwerk en ook de 6 andere Land-Art werken met een educatie-blik opnieuw ontdekken.

De Aardzee, de Groene Kathedraal maar ook Sunsation bij Lelystad wat dit jaar al 40 jaar bestaat. In de Verbeelding hangt de expositie “Landart Flevoland”. Een bezoek aan deze foto- expo en een rondleiding bij Sea-Level zijn inspiratiebron voor dit project.
Daarna behoort een bezoek aan een Land-art werk met je groep tot de mogelijkheid. Tevens ga je met een aantal kunstenaars van diverse disciplines (dans, muziek, ruimtelijk- en beeldend werken, poëzie, media), aan de slag met je groep om een eigen kunstwerk of performance te maken. Deels binnen, deels buiten.  Zo ontdekken kinderen van de bovenbouw en het voortgezet onderwijs wat de kwaliteiten zijn van deze kunstwerken. “Sea Level in perspectief.”

De Eindpresentaties met de leerlingen zijn gepland op een vrijdag voor de herfstvakantie in De Verbeelding! Een buitenkans om meer van Flevoland te zien.

Doelgroep 7, 8 basisonderwijs
Periode September en oktober 2017
Tijd 3 lessen en een dagdeel
Info Vervoer op eigen gelegenheid
Plaats De Verbeelding en een LandArt-object