Tijdens de netwerkbijeenkomst op woensdag 9 maart ben je als cultuurcoördinator van harte uitgenodigd in paviljoen De Verbeelding. Inloop vanaf 15.30 uur. Van 16.00 – 17.15 uur hebben wij een interessant programma. In samenwerking met Filmhub Midden wordt er een training over filmeducatie verzorgd.
Filmhub Midden neemt je in vogelvlucht mee in de wereld van filmeducatie. Je leert wat filmeducatie nu precies is en wat de opbrengst ervan is voor jouw leerlingen. Waarom is filmeducatie zo belangrijk?
We laten je zien via welke online tools jij gemakkelijk de perfecte film vindt voor jouw leerlingen (soms zelfs al inclusief kant-en-klaar lesmateriaal!) en helpen je op weg met de mogelijkheden van film in de klas.
Verder leer je over hoe je zelf filmlessen kunt vormgeven. Dit doen we aan de hand van De Vijf Vaardigheden van Filmeducatie. Aan de hand van deze vaardigheden denken we samen na over wat voor vragen je jouw leerlingen kunt stellen over films of filmfragmenten.
We gaan er vanuit dat je er weer bij bent, maar je collega’s zijn zeker ook welkom. We willen graag weten wie er aanwezig zijn, dus meld je aan via onderstaande knop.
Waarom filmeducatie?
Film is niet meer uit ons dagelijks leven weg te denken. Kinderen en jongeren zien bewegend beeld op smartphones, tablets, televisie, op school en op straat. Kritisch naar beelden kunnen kijken en slim beelden kunnen creëren is van belang in een wereld waar film altijd en overal is.
Onder de term filmeducatie vallen alle soorten bewegend beeld, zowel met als zonder geluid. Animatiefilms, speelfilms, korte films, documentaires en tv-series, maar ook games, trailers, videoclips, videokunst en social media-video’s.
Over de trainer
De training wordt gegeven doorLukas van der Starre. Lukas is zelf jarenlang werkzaam geweest in het primair onderwijs. Zijn filmervaring heeft hij opgedaan bij o.a. de Nederlandse Filmacademie waar hij meewerkte aan een project dat in 2021 een Gouden Kalf won. Nu zet hij zich namens Filmhub Midden in om filmeducatie laagdrempelig en uitvoerbaar te maken voor leraren in Utrecht en Flevoland.