Wat een fantastische dag, 4 april Werelddorpdag bij Stichting De Verbeelding! Al vroeg wappert de speciale vlag, om de ruim 100 leerlingen van de scholen Columbus en Wetering te verwelkomen voor de voorstelling TRASH door De Vuilnismannen.

De Vuilnismannen trommelen er met allerlei attributen op los en laten zien dat overal muziek uitkomt. De voorstelling is leuk, spectaculair en vol met humor, maar ook interactief en educatief. De Vuilnismannen maken de kinderen spelenderwijs bewust van het weggooien en scheiden van afval.

In de middag is de voorstelling nog een keer gespeeld, nu voor zo’n 70 kinderen met hun ouders, opa’s, oma’s of BSO leidsters. Ook daar niet anders dan lachende gezichten en iedereen, zelfs de volwassenen, deed enthousiast mee met de voorstelling, kwis en het trommelen op de omgekeerde emmers.

Na de voorstelling tijd voor de creatieve workshop “Instrumenten bouwen” door Rob van den Broek en buitenspelen met buurtsportcoach Alice van Baardewijk van Zeewolde Sportief en Gezond. Zelfs een korte, maar heftige regenbui hield haar niet tegen om een potje te voetballen met fanatieke kinderen. Kortom, een zeer geslaagde, afwisselende dag bij Paviljoen De Verbeelding.

Zeewolde Werelddorpdag is een samenwerking met de gemeente Zeewolde, alle basisscholen en de cultuurmakelaar.