Op 24 juni zou de presentatie van het nieuwe programma Verbeelding&CO 2020-2021 plaatsvinden in De Verbeelding. Door de corona maatregelen, kon dit helaas niet doorgaan en moest er naar een creatieve oplossing gezocht worden.

Het thema van het N.M.E. is komend seizoen Water. Door het nieuwe programma per flessenpost te sturen is dit thema gekoppeld aan de oproep: Laat CULTUUR STROMEN…!

Iedere school heeft echte ‘Verbeelding&CO waterflessen’ gekregen met daarin een brief van de Cultuurmakelaar.

Om het een extra feestelijk tintje te geven, was er woensdagmiddag 24 juni een officieel persmoment bij het hek van Basisschool ‘t Kofschip.

Daar zijn de flessen officieel uitgereikt aan Wethouder De Jonge en Johanna de Veer van de gemeente Zeewolde.

Vanuit het onderwijs namen directeur Wilma Bliekendaal en I.C.C.-er Christine Rhijnburger van ’t Kofschip, alswel de cultuur coördinatoren Etty Schipper van ’t Mozaïek en Marja de Vries van de Toermalijn de flessen met plezier in ontvangst.

Brief van de Cultuurmakelaar

ZEEWOLDE 24 juni 2020
NIEUW PROGRAMMA: Verbeelding&CO 2020 en 2021
LAAT CULTUUR STROMEN…

Beste directeuren, cultuur coördinatoren, docenten, (culturele) partners en leerkrachten,

Flessenpost. Een mooi communicatiemiddel, wellicht een teken van leven vanuit een grote oceaan.

Met deze fles wil ik het onderwijs van Zeewolde, maar ook alle partners een hart onder de riem steken. Laat cultuur stromen…geef creativiteit een plek. Juist nu!

Ach en een mens bestaat voor 70% uit water en toch blijf je dorstig…. Met zingen en ademhalen verspreid je vocht. Wat mag er allemaal in onze 1,5 meter samenleving? Kopje onder, toch weer boven komen, stuurloos dobberen als een fles of zwemmen naar de overkant. Al deze metaforen kwamen wel langs in de afgelopen Corona-tijd.

De werkelijkheid is veranderd. Maar met een nieuw digitaal programma Verbeelding&CO blijven we ook in het nieuwe seizoen ’20-’21 doorgaan op de vertrouwde en succesvolle manier om cultuur en kunst in Zeewolde bij de scholen, leerkrachten en leerlingen aan te bieden. Juist nu is het ontzettend belangrijk om op een andere manier naar dingen kijken. Dat is iets waar kinderen maar ook volwassenen veel behoefte aan hebben. Immers…. als we blijven doen wat we altijd al deden, dan krijg je wat je altijd kreeg.

Ik heb zo vaak gezien dat er voor kinderen veel verandert als ze andere manieren en mogelijkheden ontdekken.
Een van de ontroerendste momenten was die dag waarop een jongetje dansles kreeg. Je zag die bevrijding toen hij merkte dat hij zich ook op deze manier kon uitdrukken.”

Juist die nieuwe kijk, frisse blik, creativiteit en verbeeldingskracht hebben we meer dan ooit nodig. DUS DAAROM … EEN NIEUW PROGRAMMA VERBEELDING&CO 2020 – 2021

HOE GAAN WE HET DOEN?
Ga naar: de homepagina van: Verbeelding&CO

Elke leerkracht bekijkt voor zijn/haar doelgroep het programma-aanbod en maakt twee keuzen voor “één ontmoeting met kunst”.
Hij/zij geeft de 1e en 2e keuze door aan de cultuur coördinator. De cultuur coördinator van elke school vult vervolgens voor alle leerkrachten van de school op de website het digitale inschrijfformulier in en stuurt deze in vóór 8 juli.

Heel veel inspiratie, plezier en succes.
Helpen jullie mee om cultuur te laten stromen….. ook in 2021?

Hartelijke groet

Marina van Arendonk, Cultuurmakelaar Zeewolde
cultuurmakelaar@verbeeldingenco.nl

Cultuureducatie is bij uitstek de aanjager van creativiteit, verwondering, reflectie, omkijken en omdenken…. Vragen stellen over hoe en waarom dingen zijn zoals ze zijn. Nieuwe waarden leren kennen en grenzen verleggen. Betekenis geven aan je eigen culturele omgeving. Verbeelding&CO wil daar aan bijdragen”.