Op vrijdagmiddag 9 september van 15.30 tot 17.30 u is het CULTUREEL CAFé als de feestelijke opening van het cultureel educatieve seizoen met deelnemende leerkrachten en andere belangstellenden in paviljoen De Verbeelding in Zeewolde. Rob geeft dan ook een workshop met ook kunstkijken naar de prachtige expositie voor de aanwezigen.

Reserveer dus van 15.30 tot 17.30 uur in je agenda.

De expositie is speciaal op deze wijze ingericht voor een drietal cultuur educatieve programma’s ‘Patronen’ vanuit het programma VERBEELDING&CO die in de weken aansluitend op deze opening plaatsvinden. In totaal zullen bijna 30 groepen van het basis en voortgezet onderwijs workshops en kunstkijklessen krijgen van Femke Wubbels, Gonny Geurts en Rob van den Broek, uitmondend in een gezamenlijke expositie van de werken van de kinderen binnen de grote expositie ‘Patronen’ van Jan Schilder en leden van de KVF, die op vrijdagmiddag 30 september en op 1 en 2 oktober 2016 te bezichtigen is van 15.00 – 17.00 u in paviljoen de Verbeelding.

De expositie is ingericht met twee verschillende kanten: voortbordurend op een eerdere expositie in 2014 krijgt de gepensioneerde Flevolandse cartograaf Jan Schilder opnieuw een eervolle plaats met zijn prachtige werk. De kunstenaars van de KVF is gevraagd werk te exposeren in relatie tot het werk van Jan Schilder en patronen. De deelnemende kunstenaars zijn Gonny Geurts, Alda koning, Sonja Rosing, Alice Bunt, Kees de Kloet, Martin Koetsier, Wim Pieterse, Hein Walter, Marisja van Weegberg, Ninette Koning, Frank Greven, Christian Wisse en Rob van den Broek.

Op zaterdagavond 10 september om 20.00 u vindt het eerste concert van het nieuwe seizoen plaats. Tim Fletcher komt met zijn Nederlands Symfonisch Accordeon Ensemble (NSAE) naar de Verbeelding in Zeewolde met een bijzonder gevarieerd programma, met muziek van o.a. J.S. Bach, Philip Glass , Kimmo Pohjonen, Claude Debussy en Astor Piazzolla. Een onverwachte rijkdom aan klanken in een breed scala van muzieksferen, dat is wat dit ensemble u gaat bieden. Tim Fletcher en zijn ensemble Stracc waren eerder in Zeewolde, met het indrukwekkende programma 13.0.0.0.0 over het einde der tijden.

Prijs: € 15,- Reserveren: reserveren@deverbeeldingzeewolde.nl