Drie reuzen in de muziek: welke is het grootst?

Nu wordt Bach als de grootste aller tijden gezien maar dat is niet altijd zo geweest! Ten tijde van Bach was Telemann de grootste, 100 jaar later stak Handel overal boven uit…Wat er zo verschillend is aan hun muziek wordt in dit programma zo duidelijk dat je daarna gelijk weet welke reus je hoort

Dit programma laat kennismaken met deze drie grote Duitse componisten uit de barok tijd: Bach, Händel en Telemann en met drie belangrijke instrumenten uit die tijd: de barokviool, de barokfagot en het klavecimbel. De verschillen, de virtuositeit en alle klankkleuren komen hier aan bod.

Quality Time Concerten – Muziek voor Jong & Oud

Quality Time Concerten zijn speciaal voor jongeren samen met een volwassene.
Kan een ouder zijn, grootouder, vriend, familielid. En natuurlijk doen we niet moeilijk over een ouder met twee kinderen of twee volwassenen met één kind. Maar deze concerten zijn uitdrukkelijk bedoeld om samen te gaan luisteren. Er is tijdens deze concerten die 45-60 minuten duren, veel te horen, te zien en te beleven. En na afloop is er alle gelegenheid om de instrumenten van dichtbij te bekijken, kennis te maken met de musici en alle mogelijke vragen te stellen. In Zeewolde zijn 3 deelnemende schoolklassen die in dit concert participeren.
Er zijn nog enkele vrije plaatsen.
De rollen eens andersom: Neem op vrijdagmiddag je ouders, opa of oma mee.
Wel even aanmelden: via reserveren@deverbeeldingzeewolde.nl

Voor verdere informatie : www.apollo-ensemble.nl
Vragen over het concert in De Verbeelding Zeewolde: cultuurmakelaar@deverbeeldingzeewolde.nl
of bekijk de website www.verbeeldingenco.nl