VERAF EN DICHTBIJ

Media-educatie o.l.v. Femke Wubbels

EEN EIGEN VERHAAL

’’Het blauwe paardje van meneer Kandinsky fluistert in zijn oor hoe hij de wereld om zich heen ziet. Met zijn verbeelding vertelt hij over de kleuren en het geluid’’.

Een verhaal kun je op veel verschillende manieren vertellen. Veraf en Dichtbij. Aan de juf of meester die naast je in de klas zit of aan kinderen aan de andere kant van de wereld. Met je lichaam, met taal, met tekeningen, of…

DIVERSE MEDIAVORMEN

In deze workshop verkennen de kinderen verschillende mediavormen en expressiemiddelen.

Voordat de kunstenaar in de klas komt neemt zij contact met de kinderen op door een persoonlijke digitale boodschap. Hierin zal zij de kinderen vragen een opdracht uit te voeren die ze per post naar haar toe kunnen sturen. De opdracht heeft alles te maken met het boek ’’meneer Kandinsky was een schilder’’.

In de klas gaan de kinderen luisteren naar het verhaal van meneer Kandinsky. Net als meneer Kandinsky gaan de kinderen experimenteren met verschillende expressiemiddelen. Kunstwerken ontstaan door gebruik te maken van geluiden, kleuren, muziek en dans. Met deze werken vertellen ze een verhaal dat getoond zal worden in een heuse expositie in de school. Iedereen van dichtbij kan de werken komen bewonderen.

Voor de mensen Veraf wordt een mooie digitale portfolio aangeleverd.

Doelgroep 1, 2 basisonderwijs
Periode Hele seizoen 2016 – 2017 / in overleg
Tijd Voorbereidend gesprek met de leerkracht
Plaats In school