DE CULTURELE HAVEN

Erfgoed-leerlijn en Kunstzinnige Oriëntatie
Cultuurcoach: Marina van Arendonk

De Culturele Haven is een leerlijn voor groep 1 tot en met groep 8 en bestaat uit digitale lesmaterialen voor de leerkracht, workshops van professionele kunstenaars en muzikanten, theatervoorstellingen van BonteHond en excursies naar o.a. Nieuw Land en de landschapskunstwerken van Flevoland. De twee vragen die in De Culturele Haven centraal staan zijn: Waar kom ik vandaan? Waar ga ik naar toe?

De Culturele Haven

Doorlopende cultuurleerlijn van Flevolandse bodem 

Een theatervoorstelling van BonteHond, een super muziekworkshop, een prachtig beeldend project en Batavialand op bezoek op school. Doe je mee aan De Culturele Haven in 2020/2021, dan staat dit en nog veel meer op het programma voor jouw school!

In De Culturele Haven leren kinderen van groep 1 t/m 8 over de unieke geschiedenis van hun provincie in relatie tot zichzelf en kunst van nu. De twee vragen die in De Culturele Haven centraal staan zijn ‘waar kom ik vandaan?’ en ‘waar ga ik naartoe?’ Spelenderwijs gaan kinderen op zoek naar hun bakens en ankers, die ze helpen te worden wie ze zijn. Deze multidisciplinaire leerlijn biedt een digitale lesomgeving met lespakketten voor alle groepen plus jaarlijks wisselende workshops, voorstellingen en excursies over erfgoed, theater, beeldende kunst en muziek die je kunt bundelen in een feestelijke projectweek of kunt verspreiden over het schooljaar. Je kunt een lesroute op maat samenstellen in de unieke lesomgeving die aansluit bij de ambities en doelen van jouw school. Kies bijvoorbeeld voor de volledige leerlijn voor de hele school met activiteiten (workshops en excursies), of ga alleen aan de slag met de digitale lesomgeving. In overleg is maatwerk mogelijk en maken we samen De Culturele Haven tot een succes. De Culturele Haven is vakoverstijgend en inpasbaar in wereldoriëntatie en kunsteducatie op school.

De Culturele Haven – volledig

6 euro per leerling
+ eenmalig € 250

De Culturele Haven – light

3 euro per leerling

Toegang tot de digitale lesomgeving met
digibord-lespakketten voor alle groepen
Excursies en voorstellingen X
Gastlessen van professionele vakdocenten en
kunstenaars
X
Begeleiding en ondersteuning van onze coach in
Kubus bij het uitvoeren van de leerlijn en de
lespakketten
Toegang tot het trainingsprogramma op maat voor
leerkrachten
Voor nieuwe scholen: Deelname aan kick-off middag
voor leerkrachten, met o.a. uitleg over de leerlijn,
rondleiding in Batavialand en inspirerende workshops
Optioneel en niet bij de prijs inbegrepen: extra
gastlessen, excursies en voorstellingen

Meer informatie

Benieuwd naar de mogelijkheden om aan de slag te gaan met De Culturele Haven op jouw school? Voor meer informatie en inschrijven neem contact op met Cultuurmakelaar Zeewolde:
Marina van Arendonk van Verbeelding&CO