CLIP EN KLAAR

Studioproject door Sebastian Muziekonderricht

MAAK JE EIGEN LIEDTEKST
Leerlingen van het Voortgezet Onderwijs zijn in de lessen Nederlands bezig met allerlei dichtvormen. Ook liedteksten zijn vaak heel poëtisch. Na enkele inhoudelijke lessen worden de leerlingen uitgedaagd om op een bestaande melodie, een eigen songtekst te dichten. Met deze teksten gaan ze muzikaal verder tijdens de lessen muziek. Hoe is de tekstplaatsing? Welke effecten kun je met welke woorden bereiken? Hard zacht, staccato legato, met een accent of uitroep. Er is veel mogelijk als het gaat om interpretatie. Tenslotte studeren de leerlingen het lied in.

DE STUDIO-OPNAME
Nu komt de laatste stap. Met een karaoke-versie onder de arm gaat de klas naar een echte opnamestudio. Hier leren de leerlingen hoe een opnameproces verloopt en wat er allemaal bij komt kijken. Ook leren ze iets over beïnvloeding van klank. Na het bezoek hebben de leerlingen een eigen professionele song op een CD in handen.

Natuurlijk kunnen ze daar op school weer verder mee. Dat is een uitdaging. Wat is er nou leuker om bij een feest of afsluiting van het jaar, een spetterende videoclip of swingende dans-presentatie te laten zien! De muziek is al CLIP EN KLAAR!

Sebastian Muziekonderricht heeft een eigen klein theater en een geluidsstudio. Op het gebied van muziek en geluidsopnamen is Eduard Wallenburg zeer professioneel. Eduard wordt bijgestaan door Noortje Huiskens. Het werken met groepen jongeren zien zij als een uitdaging.

Voor meer informatie zie: www.sebastianmuziek.nl.

Doelgroep Brugklas Voortgezet Onderwijs
Periode Hele seizoen 2020-2021
Tijd 3 lessen voorbereidend lessen door muziekdocent op school.
1 afsluiting (blokuur) in de studio o.l.v. eigen muziekdocent    
Plaats In school en in de geluidsstudio van Sebastian Muziekonderricht