Stichting Tarakk

40 Rovers

Vertelvoorstelling door BARRY EMOND, WERELDVERTELLER

40 Rovers’ is een humoristische en fysieke vertelvoorstelling waarin Barry Emond het bekende wereldsprookje vertelt vanuit een nieuw perspectief, waardoor het kinderen en ouders van nu meeneemt naar het Perzië van toen!

Lang, lang geleden in een land hier ver vandaan woonden 40 rovers. Zeer domme rovers als je het mij vraagt, maar mij wordt meestal niks gevraagd. Iedereen kent wel het verhaal van die 40 rovers en van Ali Baba. Ja, meestal wordt hij als eerste genoemd. Hij is als het ware de BM’er van het sprookje, de Bekende Mythe. Iedereen kent zijn kant van het verhaal met de 40 rovers wel. Zij hebben goud, hij wil dat, hij verzint een list en berooft de rovers.

Maar wist je dat Ali ook helemaal niet zo’n snuggere gast was? Dat hij net als die rovers geen zwemdiploma had en nauwelijks zijn veters kon strikken? Wist je dat hij eigenlijk gewoon een rover was? Een dief? Een boef?

Weet je wie je waarschijnlijk niet kent? Weet je welk verhaal nooit verteld wordt? Het verhaal van Morgiana, de mooie, dappere en vooral slimme slavin van Ali Baba. Zonder haar was die man helemaal niet zo beroemd geworden. En vandaag ga ik eens uitgebreid haar kant van het verhaal vertellen, want dat is een veel mooier verhaal, luister maar.

Aan tafel. Zomaar op straat. Op een school. Achterin de klas. Aan de bar. Op het podium. Het maakt niet uit hoe oud je bent en of je nou zin hebt in een verhaal of niet, Barry begint gewoon. Hij vertelt en vertelt. En voor je het weet heb je je smartphone in je zak gestopt, ben je gestopt met propjes gooien, wordt je drankje warm en hang je aan zijn lippen. Om halverwege zijn verhaal in lachen uit te barsten en daarna je oren weer te spitsen. Hoe loopt het af? Is het nou echt gebeurd of niet? Waar gaat dit verhaal naartoe? En waarom kan Barry zo goed vertellen?

De wereld zit vol geweldige verhalen. Die verhalen verbinden mensen met elkaar. Kinderen, tijden, culturen, ideeën. Barry zoekt de mooiste, spannendste verhalen van de wereld. Ze komen uit Azië, Afrika, het Midden-Oosten en een beetje uit hemzelf. Het zijn de verhalen die je nog niet kent, maar wel dolgraag wil horen. Hij vertelt ze aan je, omdat hij zijn hele leven al verhalen vertelt. Omdat hij verhalen móét vertellen, omdat hij het nu eenmaal niet kan laten. Barry vertelt de wereld aan elkaar.

Doelgroep 7,8 basisonderwijs
Periode 8 en 9 februari 2021
Tijd 50 minuten
Info
Plaats De Verbeelding