PLUKPOEZIE

Veelkleurige koppen is het thema van de week van Zeewolde Werelddorp 2020. Tijdens deze week vieren we met de scholen dat we wereldburger zijn, we vieren 75 jaar vrijheid en we vieren ook onze eigen veilige en schone leefomgeving. We besteden aandacht aan de veelkleurigheid van alle inwoners van Zeewolde.

75 jaar vrijheid is de aanleiding om met leerlingen in gesprek te gaan. Middels een filosofieles en een open dialoog leren leerlingen hun gedachte over vrijheid te verwoorden.

Samen met een dichter ontdekken de leerlingen daarna de mogelijkheden van poëzie en leren ze dat taal, behalve nuttig, ook leuk is om mee te spelen. De dichter in de klas leert ze de dichter in zichzelf kennen. De gedichten van de leerlingen worden verzameld aan een waslijn. In overleg met school wordt deze plukpoëzie in het centrum van Zeewolde getoond. Leerlingen trakteren Zeewolde op Plukpoëzie.

Het onderwijs van Zeewolde ontwikkelt samen met dichters en kunstenaars een aanbod voor taalkunst met o.a.; filosoferen, poëzie en gedichten maken, creatief schrijven. Dit alles wordt benaderd vanuit de kunstzinnige kant.

DoelgroepVO onderbouw
PeriodeJanuari – april 2020
TijdIn overleg
Info4 lessen + presentatie
PlaatsIn school