Toen in Flevoland (storytelling)

Toen in Flevoland

Storytelling is meer en meer een begrip aan het worden. Wie kent niet de verhalen die van oma en opa door verteld werden in de familie? Juist de verhalen ‘Van Toen’ werden in geuren en kleuren verteld. Historische feiten kun je ook veel leuke manieren presenteren. De spreekbeurt in een nieuw jasje: oftewel presenteren kun je leren.

In deze les krijgen kinderen op een theatrale manier verschillende oefeningen aangereikt om te leren hoe een historisch verhaal verteld kan worden.

Deze les is verbonden met het lespakket Toen in Flevoland van de Flevomeerbibliotheek. Een lezing van dichters zoals Niels Blomberg, Hein Walter of vertellers als Han Schenk (historicus) en Cees Steijger, publicist van een boek over vliegtuigwrakken, kunnen op aanvraag in de bovenbouw van het BO ingezet worden. Storytelling met symbolen en Flevoroots als inspiratie.

Sleutelfiguur is Jacqueline van ’t Zelfde, bibliotheekmedewerker, en leerkracht in het basisonderwijs, tevens  ontwikkelaar, verbinder en uitvoerend docent die zorgt voor een inspirerende les die aansluit bij DCH en de Zeewoldense werkelijkheid.

Het vieren van 100 jaar Zuiderzeewet was een prachtige aanleiding om vanuit verschillende perspectieven naar de wereld om ons heen te kijken. Vanuit het programma Verbeelding&CO ondersteunen we scholen met cultuureducatie. Door samenwerking met Danielle Bijsmans, projectleider van De Culturele Haven en werkzaam bij het provinciaal bureau FleCk, is het mogelijk om het aanbod van lokale partners in het cultureel programma van Zeewolde te verbinden met de digitale leerlijn De Culturele Haven.

Doelgroep 7,8 basisonderwijs
PeriodeHele seizoen
TijdOp afspraak
InfoFlevomeerbibliotheek organiseert
Er is ruimte voor maximaal 4 hele scholen, op volgorde van binnenkomst vindt de honorering plaats.
PlaatsOp school