Toen in Flevoland

Toen in Flevoland

Storytelling is meer en meer een begrip aan het worden. Wie kent niet de verhalen die van oma en opa door verteld werden in de familie? Juist de verhalen ‘Van Toen’ werden in geuren en kleuren verteld. Historische feiten kun je ook veel leuke manieren presenteren. De spreekbeurt in een nieuw jasje: oftewel presenteren kun je leren.

In deze les krijgen kinderen op een theatrale manier verschillende oefeningen aangereikt om te leren hoe een historisch verhaal verteld kan worden.

Optioneel is het mogelijk om deze les te verbinden aan het lespakket Toen in Flevoland van de Flevomeerbibliotheek. Een lezing van dichters zoals Niels Blomberg, Hein Walter of vertellers als Han Schenk (historicus) en Cees Steijger, publicist van een boek over vliegtuigwrakken, kunnen op aanvraag in de bovenbouw van het BO ingezet worden. Storytelling met symbolen en Flevoroots als inspiratie.

Sleutelfiguur is Jacqueline van ’t Zelfde, bibliotheekmedewerker, en leerkracht in het basisonderwijs, tevens  ontwikkelaar, verbinder en uitvoerend docent die zorgt voor een inspirerende les die aansluit bij DCH en de Zeewoldense werkelijkheid.

Doelgroep 7,8 basisonderwijs
Periodeseptember, oktober 2018
TijdOp afspraak
InfoFlevomeerbibliotheek organiseert
Er is ruimte voor maximaal 4 hele scholen, op volgorde van binnenkomst vindt de honorering plaats.
PlaatsOp school