KUNST (KIJKEN) ‘ZONDER TITEL’

Lessenserie kunstkijken door Annemiek Eradus

Zeewolde is een heel bijzonder dorp, overal in het dorp staan kunstwerken. Wat zijn het eigenlijk voor kunstwerken, waar komen ze vandaan, wie heeft ze gemaakt, waarom staan ze er? Met leerlingen van groep 7,8 gaat Annemiek Eradus op ontdekkingstocht bij het kunstwerk ‘Zonder Titel’, één van de kunstwerken van Zeewolde.

In 3 lessen leren kinderen een kunstwerk begrijpen. Allereerst gaat de groep natuurlijk naar het kunstwerk toe. Kinderen worden geprikkeld, nieuwsgierig gemaakt. Er is tijd om het kunstwerk te beleven, aan te raken, tegenaan te leunen en je hardop van alles af te vragen.

Annemiek Eradus betrekt de kinderen op geheel eigenwijze bij het kunstwerk.
Ter plekke worden een aantal opdrachten uitgevoerd. In de vervolg opdracht in de klas ontwerpen de kinderen een eigen kunstwerk. Waarom ziet het kunstwerk er zo uit? Natuurlijk bedenken ze ook de plek waar het komt te staan. In de derde les is er een leuke presentatie.

Het kunstwerk ‘Zonder titel’, staat in Zeewolde Zuid vlakbij de pont.

Doelgroep7, 8 basisonderwijs
PeriodeHele seizoen 2019-2020
TijdIn overleg
InfoInteractief meedenken en meedoen van docent, kinderen en kunstenaar zorgen dat deze lessen op een eigen manier kunnen worden vorm gegeven.
PlaatsIn school