Het Energiemuseum

Het Energiemuseum o.l.v. Ella Steenmeijer

Wat is energie? Met alle kleuters ontdekken we wat energie is. We SCHILDEREN ENERGIE. En natuurlijk merken we; ‘DOOR SCHILDEREN KRIJG JE ENERGIE’.

In deze lessen zijn de kinderen vooral bezig met Wind en Zon. Maar ook eigen ontdekkingen krijgen een plek in het energiemuseum. Deze soorten energie hebben hun eigen beweging en kleur. In de inspiratieles zijn er herkenbare beelden en uitleg over energie. Voorbeelden zijn: ‘dichtdoen van de deuren als de verwarming aan staat, lang of kort douchen, dragen van dikke truien als het koud is, etc.

In de tussenliggende week gaat de leerkracht verder met het ‘onderdompelen in de energie’ en het laten ontdekken van wat energie is en hoe je hiermee om kunt gaan. Natuurlijk wordt er ook een liedje gezongen en muziek gemaakt. Na de startles en de tussenliggende week, gaat Ella met de kleuters met thema Energie heel ‘vrij’ schilderen. De WIND en de ZON worden met verschillende materialen, o.a. met verf, op papier gezet. De tegenstelling van WIND en ZON is beeldend goed te zien.

Al die doeken, en de eigen ontdekkingen van de klas vullen het ‘Energiemuseum’ misschien een tafel of ook een muur vol. De ouders komen natuurlijk kijken in het energiemuseum. Dit geeft iedereen veel energie. Een mooie afsluiting.

Doelgroep1, 2 basisonderwijs
Periodefebruari, maart, april 2019
Tijd3 lessen
InfoDe leerkracht werkt zelf aan het thema ‘energie’ met de kinderen
PlaatsOp school