Flevopatronen

Flevopatronen

Kledij voor de toekomstige Flevolander.
Vroeger waren er kleurrijke klederdrachten in alle vissersdorpen van de Zuiderzee te zien.
Veel verschillende patronen en streepjes. De cartograaf Jan Schilder ontwikkelde eigen nieuwe Flevopatronen. Met deze bron van inspiratie gaan de leerlingen zelf een nieuw Zeewoldens Kostuum ontwikkelen. Kleding van de toekomst. En hoe kun je nu zien dat het echt uit Zeewolde komt. Hergebruik van kleding wordt ook in deze les meegenomen.

14 juni 2018 was het 100 jaar geleden dat de wet op de Zuiderzee werd ondertekend.
Aan dit besluit hebben wij het huidige Flevoland te danken. De betekenis van dijken water en polderwerk heeft een enorme impact in Nederland en omliggende landen.
Maar ook op de mensen die in dit gebied wonen. Het vieren van 100 jaar Zuiderzeewet was een prachtig aanleiding om vanuit verschillende perspectieven naar ons eigen bestaan te kijken. Vanuit het programma Verbeelding&CO ondersteunen we de scholen met cultuureducatie en extra projecten rondom dit thema. Door samenwerking met Danielle Bijsmans, projectleider van De Culturele Haven en werkzaam bij het provinciaal bureau FleCk, is het mogelijk om het aanbod van lokale partners in het cultureel programma van Zeewolde te verbinden met de digitale leerlijn De Culturele Haven.

Doelgroep 5,6 basisonderwijs
PeriodeHele seizoen
TijdOp afspraak
InfoEen expositie is mogelijk
PlaatsOp school