Flevopatronen

Flevopatronen

Door Femke Wubbels

14 juni 2018 is het 100 jaar geleden dat de wet op de Zuiderzee werd ondertekend.
Aan dit besluit hebben wij het huidige Flevoland te danken. De betekenis van dijken water en polderwerk heeft een enorme impact in Nederland en omliggende landen.
Maar ook op de mensen die in dit gebied wonen. Het vieren van 100 jaar Zuiderzeewet is een prachtig aanleiding om vanuit verschillende perspectieven naar ons eigen bestaan te kijken. Vanuit het programma Verbeelding&CO ondersteunen we de scholen met cultuureducatie en extra voorstellingen rondom dit thema. In samenwerking met Danielle Bijsmans projectleider van De Culturele Haven en werkzaam bij het provinciaal bureau FleCk is er een initiatief om het cultureel programma van Zeewolde te verbinden met een aantal lespakketten uit de Culturele Haven.

Kledij voor de toekomstige Flevolander.
Vroeger waren er kleurrijke klederdrachten in alle vissersdorpen van de Zuiderzee te zien.
Veel verschillende patronen en streepjes. De cartograaf Jan Schilder ontwikkelde eigen nieuwe Flevopatronen. Met deze bron van inspiratie gaan de leerlingen zelf een nieuw Zeewoldens Kostuum ontwikkelen. Kleding van de toekomst. En hoe kun je nu zien dat het echt uit Zeewolde komt. Hergebruik van kleding wordt ook in deze les meegenomen.

Femke Wubbels is beeldend docent en ontwikkelaar, verbinder en uitvoerend docent en zorgt voor een inspirerende les die aansluit bij DCH en de Zeewoldense werkelijkheid.

Doelgroep 5,6 basisonderwijs
Periodeseptember, oktober 2018
TijdOp afspraak
InfoNa afloop exposeren de kinderen met de hele school in paviljoen De Verbeelding op 11, 12, 18 of 19 oktober
Er is ruimte voor maximaal 4 hele scholen, op volgorde van binnenkomst vindt de honorering plaats.
PlaatsOp school en in De Verbeelding