Beleef dans!

In het project Beleef dans! krijgt een groep Danstheater De Stilte op bezoek. Het gezelschap verzorgt een korte voorstelling met workshop. Na deze bijzondere kennismaking gaat de leerkracht met behulp van een lesbrief met de klas in gesprek. Wat gebeurde er tijdens de workshop, wat zag jij, wat zag ik? Daarna wordt er aan de hand van onderwerpen die leven in de klas, vier workshops door Balletschool Zeewolde ontwikkeld. Weer staat in deze workshops centraal dat je met beweging heel veel kunt vertellen en tot ontdekkingen kunt komen over jezelf en elkaar. De laatste workshop kan een presentatie voor publiek zijn.

Dans wordt dus ingezet als middel, om (sociaal-emotionele) thema’s die spelen in de klas, te behandelen. Dit project wordt ondersteund door FleCk en is in het bijzonder geschikt voor scholen, teams of leerkrachten die met een onbevangen blik naar hun leerlingen en hetgeen hun bezig houdt, willen blijven kijken. Aan het eind van deze lessen kan er een terugkoppeling plaatsvinden met de leerkracht. Wat zijn de magische momenten die deze manier van kunstonderwijs hebben opgeleverd? Welke verborgen kwaliteiten heb je ontdekt bij je leerlingen en wat heb je nodig om die in de toekomst vaker naar boven te brengen?

Doel Leerlingen en leerkrachten kennis laten maken met dans en de manier waarop je met beweging kunt communiceren en (sociaal-emotionele) thema’s kunt behandelen.

In Zeewolde sluit Balletschool Zeewolde met een dansproject, passend bij de doelgroep, aan bij deze voorstelling.

Datum: 14, 15, 16 en 17 april 2020

Plaats: Op school

Deelnamevoorwaarden FleCk vraagt bij deelname commitment voor een terugkoppeling van de resultaten van het project door de leerkracht. Meer info & inschrijven via Verbeelding&CO